Кадър от филма "Полицаят от Сен Тропе", Снимка: Facebook
fallback

Днес френският комедиен актьор Луи дьо Фюнес щеше да навърши 100 години, припомня френският в. "Фигаро".

По този повод във Франция се появи биографична книга, посветена на големия актьор и озаглавена "Луи дьо Фюнес - Оскарът на киното". Тя е дело на писателя и журналист Жан-Жак Жело-Блан и на сина на актьора - Даниел дьо Фюнес.

От книгата наяве излиза фактът, че в реалността Луи дьо Фюнес далеч не е бил толкова забавен, колкото е изглеждал на екрана. Неговите съратници в киното и продуцентите не го обичали много, става ясно от биографията.

Актьорът бил стеснителен, но и много пестелив. След снимачен ден той не отивал да пирува с колегите си, а се прибирал, за да се грижи за градината си с рози и за овощната си градина.

Тази разлика в държанието между Дьо Фюнес и колегите му се дължала на факта, че френският комик двадесет и пет години работил като пианист, преди да пробие в киното.

Той много добре знаел каква висока цена има успехът и колко нетраен може да бъдетой и се притеснявал колко лесно може да изгуби всичко. Заради това актьорът бил гледан с насмешка от някои от колегите си, разказва в книгата синът на Луи дьо Фюнес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

някой

преди 9 години

За мен е най-великият ! Просто роден за комик ! Представям си блажената му физиономия, докато с умиление полива цветята и подрязва овошките си след снимачния ден, далеч от "ония наглеци" колегите. :-)

12

Анонимен

преди 9 години

Велик! Особено полицейските му филми са култови. Миналата година бях в Париж и естествено видях полицаи. Веднага се сетих за него и се разхилих! За сведение и днес френските полицаи си приличат на Крушо! :))

11

Анонимен

преди 9 години

Един от най-великите комици на всички времена, да почива в мир!

fallback