Снимка: Hollywood Reporter

Робърт Патинсън позира за корицата на новия брой на списание "Hollywood Reporter", където коментира за първи път живота си след супер успешната сага "Здрач", която му донесе световна слава и милиони фенове по целия свят.

Британският актьор в момента насърчава своя нов филм "Rover" и затова вече е категоричен, че не иска да го свързват с ролята му на вампира Едуард Кълън, за да може да продължи с живота и кариерата си напред.

Патинсън държи да изгради образа на един скромен и смирен мъж, който не се има за голяма звезда и е наясно с това, че има още много да учи за професията си на актьор. Ето и няколко акцента от интервюто с Роб за изданието, в което той обяснява как се опитва да се измъкне от образа на тийн идол, за да се докаже като добросъвестен актьор:

За успеха на "Здрач": "Всичко в живота ми се промени, след като първият филм се появи по кината със съответната рекламна кампания. Изведнъж хората започнаха да ме гледат с други очи. Всички фенове се разделиха на "отбора на Едуард и "отбора на Джейкъб". Наистина нямах представа, че "Здрач" ще се превърне в блокбъстър."

За къщата си в Лос Фелиз, Калифорния, която наскоро продаде за 6 милиона долара: "Тя беше твърде голяма за мен. Беше невероятна, в нея се чувствах като във Версай, а реално използвах една стая. Беше грешка, че изобщо я купих. В общи линии мога да живея и в клетка, стига да има един прозорец."

За кариерата си в момента: "Не знам дали наистина съм открил себе си като актьор. Мисля, че все още има какво да науча и какво да докажа на себе си и публиката."

За това, че ролята му на романтичния вампир Едуард се оказала по-трудна, отколкото е очаквал: "Това беше доста обран характер, в известен смисъл. Исках да направя излъчването му възможно по-драматично, но това беше трудно, тъй като той никога не губеше самообладание. Мисля, че тази роля е най-трудната ми до момента."

Вижте снимките на Роб за изданието в галерията нa Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase