Общ преглед

Известният австралийски ловец на крокодили Стив Ъруин знаеше, че умира, след като го прободе огромна риба скат, разказа за пръв път единственият свидетел на трагедията през септември 2006 г. - операторът Джъстин Лайънс, цитиран от Асошиейтед прес.

"Говорехме му да мисли за децата си и да се държи. А той само ме погледна спокойно и каза "Умирам". Това бяха последните му думи”, разказа Лайънс.

През осемте годни след смъртта на Стив Ъруин операторът почти не е говорил за инцидента. Сега той каза, че иска да изясни как точно е умрял приятелят му, включително и да отхвърли слуха, че Ъруин е извадил сам шипа на рибата от гърдите си.

В деня на инцидента Ъруин и Лайънс снимали документален филм на Големия бариерен риф, когато видели двуметровата риба скат. Те я снимали няколко минути във вода до гърдите, а след това решили да направят последните кадри как тя отплува.

Внезапно обаче тя започнала да удря бясно Ъруин с шипа си и острата опашка преминала през гърдите на водещия и пробол фатално сърцето му.

"Рибата скат вероятно помисли сянката на Стив за тигрова акула, която й е враг. Дори не разбрах, че го е пронизала, докато не направих панорамните снимки и не видях, че Стив е в локва кръв”, разказва Джъстин Лайънс.

Снимачният екип веднага издърпал Ъруин в лодката и се е опитал да притисне раната, от която течала кръв. Лайънс му направил изкуствено дишане, но нищо не е могло да спаси популярното лице от научнопопулярните филми.

Фактът, че Ъруин, известен с дръзкото си поведение към крокодили, отровни змии и други опасни животни, намери смъртта си при среща с обикновено сравнително кротко създание, шокира  почитателите му. Лайънс обаче сподели как винаги е мислел, че приятелят му ще свърши живота си необичайно и няма да пострада нито от крокодил, нито от акула, защото бил толкова добър в общуването с тези животни.

Задържането при подобни травматизиращи събития може да е много много лошо. Щастлив съм, че най-накрая разказах за това", завърши разказа си  Джъстин Лайънс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар