Снимка: Reuters

Участието на американската поп изпълнителка Марая Кери на благотворителен концерт в Ангола, за който, както се твърди, са й платили над един милион долара, предизвика недоволството на правозащитната организация "Хюмън райтс фондейшън", предаде РИА "Новости".

Кери е пяла в неделя пред президента на Ангола Жозе Едуарду душ Сантуш на благотворителен концерт, организиран от анголския Червен кръст.

По данни на правозащитниците изпълнителката е получила за участието си над 1 милион долара, а като цяло на концерта са били събрани 65 000 долара.

Спонсор на шоуто е бил мобилният оператор "Унител", собственик на който е дъщерята на анголския лидер Изабел душ Сантуш.

"Червеният кръст събра 65 000 долара. Тази сума няма да покрие дори стойността на полета на Изабел на пазар в Париж. Пътуването на самата Марая Кери струва няколко пъти повече. Това е безсрамие", казва редакторът на опозиционен анголски сайт Рафаел Маркес де Мораис.

Правозащитниците подчертават, че хонорарът на певицата, която често говори за защитата на човешките права, е неоправдано завишен, особено като се има предвид, че населението а Ангола живее с по 2 долара на ден.

В миналото американската изпълнителка бе критикувана за концерта, който изнесе през 2008 г. пред либийския лидер Муамар Кадафи. Тогава Марая Кери се оправда с това, че е била наивна и  не е знаела пред кого пее, а след това се е чувствала ужасно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase