Снимка: Reuters

Бионсе и нейният съпруг - рапърът Джей Зи, очаквано оглавиха класацията на най-богатите двойки в шоубизнеса на сп. Forbes. През последната година двамата са заработили общо 95 милиона долара, като основните приходи са от турнето на певицата и продажбите на албума на Джей Зи.

Те попълват банковите си сметки и с бизнес начинания извън музикалната сцена. Бионсе пусна на пазара собствена линия дрехи и парфюми, а мъжът й създаде спортна агенция, чиито клиенти станаха редица известни спортисти.

Следващата двойка в класацията са моделът Жизел Бюндхен и състезателят по американски футбол Том Брейди, които са се радвали на приходи в размер на 80 милиона долара. Красавицата е допринесла с четири милиона повече за семейното благо. Бюндхен е най-високоплатеният модел в света и собственик на бразилската компания за производство на обувки Grendene.

Призовата тройка се допълва от Брад Пит и Анджелина Джоли, които са прибавили към семейния бюджет през последната година 50 милиона долара. За разлика от другите две двойки, парите на Джоли и Пит идват само от едно място - хонорари за участие във филми.

Едно от редките изключения от това правило е участието на Брад Пит в рекламата на парфюма Chanel No. 5, която му е донесла 7 милиона долара.

В първата петица на най-богатите звезди двойки са намерили място още Ащън Къчър и Мила Кунис с далеч по-скромните 35 милиона долара и Кание Уест и Ким Кардашиян с 30 милиона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase