Снимка: архив, Reuters
fallback

Екшън героят Джеки Чан пак предизвика критика – този път с изказването си, че САЩ е „най-корумпираната страна в света“, пише английският сайт The Raw Story.

„Когато говорим за корупция в целия свят, си задайте въпроса: Има ли корупция в Съединените щати? Това е най-корумпираната страна в света!“, смята звездата от „Час пик“.

Чан отново потвърди мнението си, след като му зададоха въпрос в телевизонно шоу относно корупцията в Америка.

„Разбира се! Откъде тръгна големият срив? САЩ го започна“, каза актьорът, имайки предвид световната финансова криза.

Макс Фишер – блогър във „Вашингтон пост“, нарече коментарите на Чан „антиамерикански" и според него те се коренят в несигурността на Китай.

„Коментарите на Чан всъщност отразяват общото мнение на китайския народ не само спрямо Съединените щати. Това е дълбоко вкоренено отношение и към самите себе си заради несигурността, която чувстват“, смята Фишер.

Според Джеки Чан Китай е сравнително млада страна , която през първата половина от историята си е била построена „от много хора“ и всъщност като страна е постигнала успех едва през последното десетилетие.

„Лидерите на страната ни признават, че са корумпирани. Но ние имаме напредък – виждам, че страната ни наистина има развитие и се учи“, казва екшън звездата и допълва, че всеки прави проблем от Китай просто защото тя е „влиятелна страна“ сега.

Джеки Чан, който е известен със своите бойни умения, предизвика критики в Хонконг, който беше върнат към Китай през 1997 година, след като съобщи пред китайско списание миналия декември, че протестите срещу комунизма в града трябва да бъдат ограничени.

В същото интервю той сподели, че е бил тормозен в Хонконг и той трябвало да се крие в Щатите. Актьорът сподели още, че винаги е трябвало да носи оръжие в себе си, за да се защитава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 11 години

Макс Фишер блогър във Вашингтон пост, нарече коментарите на Чан антиамерикански",а искаше да ги нарече "антисемитски" ..... по навик.

17

тцЪ

преди 11 години

Помните ли пътеписа на Алеко "До Чикаго и назад" и думите на сърбина Неделкович? "Овде е такава велика корупцja, що ja нигде нема... Овде е злато император..."Дали има изненадани сто и колко години след написването.

16

Геле

преди 11 години

До Филип 31Човек , ти *** ли си?

fallback