Снимка: архив, Reuters

Екшън героят Джеки Чан пак предизвика критика – този път с изказването си, че САЩ е „най-корумпираната страна в света“, пише английският сайт The Raw Story.

„Когато говорим за корупция в целия свят, си задайте въпроса: Има ли корупция в Съединените щати? Това е най-корумпираната страна в света!“, смята звездата от „Час пик“.

Чан отново потвърди мнението си, след като му зададоха въпрос в телевизонно шоу относно корупцията в Америка.

„Разбира се! Откъде тръгна големият срив? САЩ го започна“, каза актьорът, имайки предвид световната финансова криза.

Макс Фишер – блогър във „Вашингтон пост“, нарече коментарите на Чан „антиамерикански" и според него те се коренят в несигурността на Китай.

„Коментарите на Чан всъщност отразяват общото мнение на китайския народ не само спрямо Съединените щати. Това е дълбоко вкоренено отношение и към самите себе си заради несигурността, която чувстват“, смята Фишер.

Според Джеки Чан Китай е сравнително млада страна , която през първата половина от историята си е била построена „от много хора“ и всъщност като страна е постигнала успех едва през последното десетилетие.

„Лидерите на страната ни признават, че са корумпирани. Но ние имаме напредък – виждам, че страната ни наистина има развитие и се учи“, казва екшън звездата и допълва, че всеки прави проблем от Китай просто защото тя е „влиятелна страна“ сега.

Джеки Чан, който е известен със своите бойни умения, предизвика критики в Хонконг, който беше върнат към Китай през 1997 година, след като съобщи пред китайско списание миналия декември, че протестите срещу комунизма в града трябва да бъдат ограничени.

В същото интервю той сподели, че е бил тормозен в Хонконг и той трябвало да се крие в Щатите. Актьорът сподели още, че винаги е трябвало да носи оръжие в себе си, за да се защитава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase