Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Карла Бруни-Саркози, бившата първа дама на Франция, подкрепя спорните планове Франция да легализира гей браковете, пише английският сайт „Rawstory”. Освен това тя смята, че всяка хомосексуална двойка би трябвало да има правото да си осинови дете.

Това става ясно в интервю на списаниe "Vogue", което ще излезе в декемврийския брой с голяма снимка на Бруни-Саркози от 90-те години, която показва модела  в пълния й блясък. Тя призна, че със съпруга си не са на едно и също мнение по отношение на гей браковете и осиновяването.

„По-скоро подкрепям гей браковете и осиновяването. Имам много приятели – мъже и жени – които са точно в такава ситуация. И не виждам наистина нищо нередно или перверзно в семейства с хомосексуални родители“, казва още тя.

Президентът на Франция Франсоа Оланд, който победи Саркози на президентските избори през май, настоява да се работи по-интензивно по плановете за легализиране на еднополовите бракове и за правото на хомосексуалисти да осиновяват въпреки крайната опозиция на католици и десни групи, включваща и партията на Саркози „Съюз за народно движение“.

Бруни-Саркози отказала да отговаря на въпроси, свързани с бъдещата политическа кариера на съпруга й: „Това беше красиво приключение, но днес искам да бъда нормален гражданин като всеки друг“.

Бруни-Саркози, модел и певица, чийто четвърти албум ще излезе през пролетта на следващата година, се омъжи за току-що разведения Саркози през 2008 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase