Деми Мур и Ащън Къчър. Снимка: БТА

Разводите от 20 години намаляват, защото хората се женят по-рядко. Известно е, че при хората с ниски доходи те са по-чести, а образованието допринася за по-здрав брак.

Знаменитостите обаче излизат от тези тенденции. Макар и да са богати и нерядко образовани, те се развеждат не само по-често, но и с повече шум.

Тази година процедура за развод започнаха Деми Мур и Ащън Къчър, Дженифър Лопес и Марк Антъни, Нив Кембъл и Джон Лайт, Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър, Ашли Симпсън и Питър Уенц.

Връзките си приключиха Джордж Клуни и Елизабета Каналис, Камерън Диас и Алекс Родригес. Булката на Хю Хефнър Кристъл Харис го изостави пред олтара.

Американската риалити звезда Ким Кардашиян влезе в историята с един от най-кратките бракове на знаменитости.

Преди по-малко от месец документи за развод подаде Деми Мур. Надали някой се изненада от провала на брака й. Тя беше сред холивудските звезди с най-млад съпруг.

Въпреки че позлати пластичните си хирурзи, Деми Мур не успя да задържи 33-годишния актьор, който се радва на все по-успешна кариера. Причината за раздялата беше банална - изневяра. Твърдеше се обаче, че бракът им е свободен, че актрисата харесва и жени, но най-правдоподобно изглежда обяснението, че порасналият вече младеж иска да има деца, а 49-годишната Деми Мур, която има три дъщери от брака си с Брус Уилис, надали ще му ги даде.

Сега актрисата, която изглежда съвсем изпита, се заканва да накаже Ащън Къчър финансово за това, че я е изоставил. Двамата имат какво да делят - общото им състояние е 300 милиона долара, като по-голямата част от богатството на Ащън Къчър е натрупано по време на брака им.

Най-изненадващ тази година е разводът на Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър. Те се разделиха след 25 години заедно, след като той призна, че жена от домакинството им е родила дете от него.

Когато двамата сключиха брак, те имаха много малко общи неща освен известността и желанието за успех – актьор-културист, републиканец, известен с похожденията си, и принцеса от клана Кенеди, изгряваща звезда в новините.

Бракът им обаче беше смятан за един от стабилните в Холивуд, като Мария Шрайвър с достойнство приемаше слабостта на съпруга си към нежния пол. Двамата имат четири деца, като две от тях са на 17 и 13 години. Най-вероятно ще ги възпитават заедно, а Шварценегер ще плаща издръжка.

Сега Мария Шрайвър и Арнолд Шварценегер спорят за пари. По всичко изглежда, че двамата нямат предбрачно споразумение и по законите на щата Калифорния трябва да разделят придобитото през брака имущество наполовина. Спорът им е дали Мария Шрайвър да получи издръжка. Тя настоява също Шварценегер да плати хонорарите на защитата й, а той не е съгласен с тези искания.

Истината е, че Мария Шрайвър вероятно ще приключи развода с повече пари в банковата си сметка, отколкото съпругът й. Затова въпросът с издръжката няма да е актуален. А и самият Шварценегер вече не печели много, макар и да е с амбиции да възобнови актьорската си кариера.

Дженифър Лопес и Марк Антъни обявиха през лятото, че слагат край на брака си. Двамата се ожениха през 2004 г. и имат тригодишни близнаци Макс и Ема. Двойката заяви, че решението е било много трудно. Те са постигнали приятелско споразумение по всички въпроси и помолиха да се зачита неприкосновеността на личния им живот. Причините за раздялата така и не се разбраха.

Говореше се за изневяра на Марк Антъни, за проявявана от него болезнена ревност и завист към успешната кариера на Дженифър Лопес. Намесиха се и финансови въпроси, когато се оказа, че Марк Антъни дължи големи суми за данъци.

През юли тази година приключи официално и бракът на Скарлет Йохансон и Райън Рейнолдс. Тяхната връзка започна през 2007 г., а брак сключиха година по-късно в Канада, откъдето е актьорът. Двамата държаха семейния си живот далече от чуждото любопитство. Те избягваха папараците и не се появяваха заедно на червения килим. Когато обявиха раздялата си в края на миналата година, те казаха "Започнахме връзката си с любов и искаме да се разделим с любов и доброта". Така и не се разбра защо двамата се разведоха.

Тази година оформи развода си и Чарли Шийн, чиято кариера пострада от проблемите му с алкохола. Той се раздели с третата си съпруга Брук Мюлер през декември 2009 г., когато се призна за виновен за домашно насилие. Те се споразумяха Брук да получава 55 000 долара месечна издръжка за двете деца, а еднократно Чарли Шийн да й плати 757 000 долара, както и 1,25 милиона долара за дела й от семейното жилище.

Бракът на Ким Кардашиян и Крис Хъмфрис продължи само 72 дена. Инициативата за раздялата беше нейна, защото той се държал "много подло с нея". Баскетболистът обаче научи, че се развежда, от интернет. Неотдавна той поиска анулиране на брака. Много хора си помислиха, че двамата са се оженили само за рекламата на нейното риалити предаване по телевизията.

Повечето развели се знаменитости не остават дълго самотни.

Само месец след като подаде документи за развод, Деми Мур вече има нов млад любовник - козметичен магнат, който е лудо влюбен в нея.

Скарлет Йохансон живя няколко месеца с 24 години по-възрастния от нея Шон Пен, Райън Рейнолдс беше близък със Сандра Бълок, но и двамата твърдяха, че са само приятели.

Джордж Клуни също много бързо представи новата си любима. Чарли Шийн гордо се показваше не само с една, но и с две красавици.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase