Линда Еванджелиста. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Прочутата манекенка Линда Еванджелиста, влизаща в петицата на супермоделите от 90-те години на миналия век, поиска чрез съда рекордно висока сума за издръжката на 4-годишния си син - 46 000 долара на месец, съобщи Франс прес.

Искът е предявен към бащата на момчето, един от най-богатите хора във Франция Франсоа-Анри Пино. Той оглавява холдинга "Пино-Прентан-Редут" (PPR), притежаващ известни марки като "Ив Сен Лоран", "Гучи", "Баленсиага" и "Пума". Милиардерът е женен за холивудската звезда Салма Хайек.

Детето се казва Августин и досега моделът пазеше в тайна кой е баща му. Искът се разглежда от съда в Манхатън в Ню Йорк, съобщи сп. "Холивуд рипортър".

Още по темата
Това е най-голямата издръжка, искана в съд. Какво ще е решението на съдиите, ще се разбере през септември.

Милиардерът Пино се ожени за Хайек през 2009 г. като тя вече му беше родила момиченце. В момента дъщеричката му Валентина също е на четири години. Най-вероятно той не е предполагал, че синът на Еванджелиста е от него, тъй манекенката твърдеше, че баща на детето й нюйоркски архитект.

В края на юни Еванджелиста изненадващо подаде иск за издръжка. Делото в съда се състоя на 30-ти юни. Пино и адвокатите му са отсъствали, тъй като станало недоразумение и не се доразбрали. Твърди се, че откакто научила за извънбрачния син на мъжа си, Хайек се изнесла от дома.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase