Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Сестрата на Краля на попа Майкъл Джексън – Латоя Джексън, смята, че брат й е убит, пише британският таблоид Mail on Sunday, цитиран от РИА Новости.

„Сигурна съм, че Майкъл е убит, чувствам го от самото начало. Това не е дело на един човек, това е било заговор”, заявила Латоя в интервю за изданието.

По думите й певецът е бил „много тих, мек, любящ човек”, от когото активно са се възползвали мнозина, „не влизащи в кръга на близките му, но стремящи се да попаднат в него”.

„Майкъл струваше милиарди долари. А когато някой струва толкова много, около него се появяват хора, алчни за пари”, заявила 53-годишната Латоя.

Още по темата

Както съобщава таблоидът, в петък Латоя е получила резултатите от повторната експертиза на тялото на певеца, от които ставало ясно, че са открити четири нови белега на врата на Майкъл Джексън.

По думите й този факт я навеждал на мисълта за убийство.

Латоя е била най-близка от всички до Краля на поп музиката и именно тя е инициирала повторната експертиза на тялото, извършена от частни патолози.

Майкъл Джексън почина внезапно на 25 юни на 50-годишна възраст. Той е бил закаран в болницата вече бездиханен. Починал е, без да дойде в съзнание.

Различни версии за смъртта на певеца се появиха още първия ден. Най-често се посочва самоубийство от предозиране на лекарства или опиати.

Версията „убийство” се среща рядко, но тя се подкрепя от факта за мистериозното изчезване на лекаря на Майкъл Джексън, който е бил до него в последните минути от живота му.

 

По-късно лекарят бил открит и е изразил готовност да отговаря на въпросите на следователите.

В полза на версията за предозиране говори и фактът, че следователите, водещи делото за смъртта на певеца, са намерили в дома му множество силнодействащи лекарства, които в Америка се продават само срещу рецепта.

Допълнително е известно също, че здравето на Майкъл Джексън е било сериозно подкопано от многото пластични операции, а също от стреса по време на продължилия 14 месеца процес по делото, водено срещу него за посегателство над малолетни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase