Снимка: GettyImages/Guliver Photos

 

Майкъл Джексън знаеше „много добре как ще бъде разиграна съдбата му“ и се страхуваше, че реакциите след смъртта му ще наподобяват тези след смъртта на Елвис Пресли, е написала в блога си Лиза-Мари Пресли, съобщи CNN.

Пресли – дъщерята на Краля на рока и бивша съпруга на Краля на попа, написа в страницата си в MySpace, че иска да каже това, което никога не е изричала, "тъй като искам истината да излезе наяве веднъж завинаги“.

Нейният издател потвърди, че точно Лиза е писала блога.

По думите й, краткият й брак с Джаксън – от май 1994 година до януари 1996 година, не е бил някаква преструвка, както бе писано в медиите.

Още по темата

Тя се е развела с него, защото й е било непосилно да се опитва да спаси Майкъл „от неизбежното, което се случи сега“.

В много откровен разговор преди 14 години двамата говорили за смъртта на Елвис и в един момент Майкъл заговорил и за собствената си смъртт.

„В един момент млъкна, погледна ме втренчено и убедено отсече: „Притеснявам се, че ще свърша като него““, пише Пресли в блога си.

„Опитах се бързо да го разубедя, но той просто сви рамене и кимна, сякаш да ми каже, че е наясно с нещата и това е“.

„Сега седя и гледам новините, докато линейките напускат къщата му, виждам огромните врати на дома му, тълпите пред тях, пред болницата, слушам причините за смъртта му и разсъждавам за това какво е довело до нея.

И в този момент ме връхлетяха спомените за този разговор и се разплаках неудържимо“, споделя Лиза и добавя:

„Това беше предвидено от самия него, от тези, които обичаше и от мен. Но това, което не предвидих, е колко много ще боли, когато най-накрая се случи“.

Елвис Пресли колабира в банята си в Мемфис, Тенеси, на 16 август 1977 година, когато е едва на 42 години.

Въпреки че смъртта му официално бе отдадена на проблеми със сърдечната дейност, докладът от аутопсията бе потулен заради обвинения, че Краля на рока може да е починал след злоупотреба с лекарства.

„Седя, потънала в тъга и объркване, и мисля как това е най-големият ми провал в живота. Като гледам новините, виждам, че това е почти идентичен сценарий на този, на който станах свидетел на 16 август 1977 година.

Сега той се случва с Майкъл /нещо, което никога не исках да виждам отново/ и то по начин, който той сам предвиди. Чувствам се истински унищожена.

Исках да го спася от неизбежното – това, което се случи. Най-трудното решение, което някога съм взимала, бе това да си тръгна и да го оставя на съдбата му, въпреки че го обичах отчаяно и се опитах да променя или спра нещата някакси“, пише още Пресли.
 

„Връзката ни бе необичайна – връзка на двама необичайни хора, които никога не са познавали или живели нормален живот. 

Вярвам, че ме обичаше. И аз го обичах много“, казва Лиза и добавя, че Майкъл е бил „невероятно динамична и мощна сила, която никога не трябва да бъде подценявана“.

 „Когато я използваше за нещо добро, ставаше най-доброто. Когато обаче я използваше за нещо лошо, ставаше наистина, НАИСТИНА лошо“, добавя тя.

 В завършек Лиза благодари на всички, които ще прочетат блога й и казва:

  „Имах нужда да кажа всичко това, благодаря, че ме изслушахте“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase