Снимка: архив
fallback

94% от българските граждани разполагат със собствено жилище. От тях едва 7% са помислили предварително и решили да застраховат своето имущество.

За съжаление се сещаме да защитим дома си от непредвидено събитие чак след претърпян инцидент и не си даваме сметка, че застраховка Домашно имущество играе точно тази роля - да ни донесе нужната сигурност и спокойствие, преди неприятните събития да почукат на вратата.

Сключвайки имуществена застраховка, Вие подсигурявате Вашето жилище в случай на пожар, мълния, експлозия, буря, ураган, градушка, земетресение, вандализъм, кражба и др. Най-често потребителите на застрахователни услуги сключвайки застраховка Домашно имущество избират защита от пожар, наводнение, земетресение, също кражба и грабеж.

При желание от страна на клиента в полицата може да се включи и защита срещу рискове като гражданска отговорност за причинени вреди на трети лица. Това практически означава, че ако причините щета на имуществото на съседа, има опция вашата застрахователна полица да покрие разходите за отстраняване на въпросните щети. Просто трябва да попитате вашият застрахователен агент за условията и да запазите добрите междусъседски отношения.

Ако решите да застраховате Вашето жилище, но все още се чудите дали да застраховате и мебелите и техниката, намираща се във Вашето имущество, които се намират вътре? 

Дженерали Застраховане АД Ви дава възможност, по ваш избор, да защитите допълнително електродомакинските уреди в дома си, радио-телевизионната, аудио, видео и електронно-компютърна техника, и обзавеждането. За ваше удобството имате възможност сами да изберете застрахователната сума, за която желаете да застраховате, тези уреди или обзавеждане, наречени - движимо имущество.

Застрахователната премия, която е необходимо да заплатите, се определя изцяло от Вас, спрямо Вашите желания – и зависи от застрахователната сума, която сте избрали, както и от рисковете, които желаете да се покриват по вашата застрахователна полица. Застрахователната сума на движимото имущество в дома ви е до размер 20% от сумата, за която е застрахован имота – недвиживото имущество.

Какво Ви гарантира сключването на имуществена застраховка на Вашето недвижимо и движимо имущество? 

Наличието на застраховка Домашно имущество Ви гарантира получаването на обезщетения по покритите рискове по Вашата застрахователна полица и по този начин ви осигурява спокойствие за дома. При наличието на активна застраховка Домашно имущество, вече няма да вие е необходимо да се замисляте как ще покриете разходите по ремонтни дейности, възникнали вследствие на настъпил инцидент, стига тови риск да е упоменат в полицата ви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Сър Пичук

преди 10 години

Това са пари хвърлени на вятъра защото най-често застрахователите си оставят вратички в договорите, които им дават възможност да откажат да плащат обезщетения ако например деянието е извършено с "технически средства". Най-голямата измама е пенсионната система, парите уж за старини, които държавата ползва за да си попълва дупки в бюджета, следвана от безмислените застраховки.

3

yyy

преди 10 години

аз имам з-ка и ми изпалтиха на 100 % наводнението от съседа. струва около 100-ина лева годишно с всички възможни рискове, включително и ако ти се срути апартамента да дойдат да изчистят останките по улицата. Не разбирам злобарчета дето никога не са имали з-ка и не са се възползвали да обясняват че е напълно безмислено да имат такава . предпочитам да давам по 100 лв на година , вместо да си оправям всяко наводнение сам и за моя сметка.

2

Усмивка

преди 10 години

От доста години си правя застраховка и досега никога не съм я ползвал. И всеки път, когато си правя си пожелавам да продължава така - не дай-боже да ми се наложи да я ползвам.....

fallback