Снимка: Istock

Косата се нуждае от специална грижа, за да е здрава, бляскава и да расте бързо. Етеричните масла са дар от природата, от който да се възползвате за красива и здрава коса. Някои етерични масла имат особено изразено полезно действие спрямо косата. Редовното прилагане на етерични масла за подхранване на косата прави косъма здрав, лъскав, жизнен, предпазва от накъсване и цъфтеж, а и стимулира растежа.

Кои са най-полезните етерични масла за коса?

Масло от мента

Ментовото етерично масло е изключително здравословно за косата. То стимулира растежа, заздравява косъма, изглажда текстурата му и го предпазва от накъсване. Етеричното масло от мента е и много полезно за скалпа, тъй като предпазва от пърхот, хидратира кожата, намалява лющенето и сърбежа, има успокояващ ефект.

Масло от лайка

Етеричното масло от лайка има успокояващ ефект за косата. То подобрява структурата на косъма, като възвръща блясъка на изтощената коса. Маслото от лайка е полезно за растежа, като освен това намалява и косопада. Ако боядисвате косата си редовно, вероятно е изтощена – маслото от лайка може да ви помогне да я съживите. Етеричното масло от лайка може да се добавя и към шампоаните и балсамите за повече грижа и блясък.

Източник: Най-полезните етерични масла за коса 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase