Снимка: Istock

Краят на лятото наближава, но не унивайте. Възползвайте се от тази възможност и вместо да тъгувате, отделете време и освежете външния си вид. В следващите редове ви предлагаме няколко модни прически, които са идеални за дами на и над 40 години. Кои са те?

Винтидж пикси

За да създадете великолепна винтидж пикси прическа, просто направете лека странична част и преместете по-дългия бретон на противоположната страна, като краищата на бакенбардите са изтънени като тези на врата. Това ще остави много слоеве коса отгоре (без да премахвате твърде много), за да добавите обем. Въпреки че пикси подстригванията могат да отиват на много различни типове коса, тази къса прическа обикновено е най-подходяща за жени с кръгло лице.

Къдрав боб с бретон

Тиа Моури показа великолепната си естествена коса в селфи, което публикува в Instagram. Това е чудесен пример за това как естествените къдрици могат да рамкират лицето, за да подчертаят очите и да придадат дължина на шията, изпълнявайки две от най-популярните цели за коса за жени над 40. Тази прическа обаче изисква добра хидратация, за да не се къдри. Това означава редовно използване на богати, овлажняващи продукти за грижа за косата и подходящи процедури.

За да оформите и добавите контрол върху къдриците, нанесете кремообразен крем за текстура върху влажни къдрици и изсушете с въздух или дифузер. За да завършите, нанесете серум за блясък или масло върху сухи къдрици.

Източник: 6 супер актуални прически за дами над 40 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase