Снимка: iStock

Колкото по-дълго продължава една връзка, толкова по-лесно е да я пренебрегвате – не умишлено, а просто защото изпадате в ежедневна рутина с партньора си и животът ви става доста зает и натоварен. Навигирането в тънкостите на съвместния живот не е нещо лошо, то просто означава, че малките неща могат да попречат на качественото време заедно. Така че, за да си помогнат да дадат приоритет един на друг, да подхранват връзката и да поддържат искрата жива, двойките се обръщат към правилото 2-2-2.

Независимо дали вие и вашият партньор страдате от ужасния синдром на съквартиранта или просто искате да подхранвате връзката си (нова или стара!) по нови начини, на правилното място сте.

Какво представлява правилото 2-2-2?
Правилото 2-2-2 е система, която помага на вас и вашия партньор да сте по-съзнателни относно прекарването на качествено време заедно. Тази система възниква още през 2015 година, но се наложи през годините след това благодарение на социалните мрежи и инфлуенсъри, които споделят, че именно така са успели да спасят връзката си. Правилото работи по следния начин:

► На всеки две седмици ходете на среща.

► На всеки два месеца излезте от града за един уикенд.

► На всеки две години си правете по едноседмична почивка на непознато място.

Макар системата да не работи за всяка двойка, същественото е, че редовното планиране и приоритизиране на качествено време с половинката укрепва връзката и наличието на определен график може да помогне.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase