Снимка: Istock

Щастието във взаимоотношенията е нещо много относително. И докато при всички двойки то има различно изражение, може би вие осезаемо усещате, когато това чувство изчезне. Чувствате партньора различен – може би няма и следа от човека, в когото се влюбихте. Питате се: „Какво не е наред?“ Може би съпругът ви не е щастлив в брака. А ето и няколко признака, че това е така:

Той спира да се грижи за себе си

Когато човек е нещастен у дома, той може да насочи чувствата си към негативни навици като пиене, преяждане или пропускане на редовните упражнения. Ако съпругът ви спре да се грижи за себе си, това може да е сигнал, че нещо не е наред. Може би започва да се прибира късно и вие подозирате, че употребява алкохол или прекарва повече нощи уморен на дивана или пък навън с приятели. Или забелязвате, че е спрял да ходи на фитнес и яде повече нездравословна храна. Тези саморазрушителни поведения често показват, че мъжът е депресиран или разстроен от брака си.

Лесно заема отбранителна позиция

Когато се чувстват застрашени, мъжете са склонни да се отбраняват като механизъм за самозащита. Ако съпругът ви се заяжда за дребни неща или се държи прекалено чувствително към критика, това може да е знак, че се чувства атакуван в брака, защото да бъдеш постоянно нащрек води до отбрана. Ако забележите, че мъжът ви става раздразнителен по дребни проблеми, това може да означава, че се чувства наранен от проблемите във вашия съюз. Отбранителната му позиция показва, че е нещастен.

Източник: 6 признака, че той не е щастлив в брака 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase