Снимка: Istock

Малките ежедневни навици в крайна сметка формират нашия живот и характер. Ако усещате, че животът ви е една вечна спирала, може би трябва да промените нещо. Но не отлагайте – започнете сега! Не знаете откъде да започнете? Ето няколко идеи:

Освободете се от съжаленията

Съжаленията само ще ви спират в живота. Ако прекарвате цялото си време в мисли за миналото, ще пропуснете настоящето и бъдещето. Не можете да промените това, което сте направили или не сте направили в миналото, така че го оставете. Единственото нещо, върху което имате контрол сега, е как избирате да живеете настоящия и бъдещия си живот.

Всеки път, когато изпитате негативна мисъл за миналото си, предизвикайте я. Ако искате да се забавлявате и да си представите как се освобождавате от съжаленията си, опитайте да запишете всяко съжаление на лист хартия и след това да го заровите в задния си двор или да го изгорите на огън с приятели.

Започнете да четете книга

Четенето е едно от онези неща, за които толкова много хора твърдят, че нямат време. Но иронията е, че може да четете в момента, вместо да превъртате на мобилния си телефон.

Изправете се срещу страховете си

Лесно е да игнорираме страховете си и да се надяваме, че ще изчезнат. За съжаление обаче, светът не работи така. Ако искате да промените живота си, научете се да овладявате страховете си, за да не могат повече да ви контролират. Независимо дали е страх от провал, самота или от неизвестното, това може да ви попречи да живеете живота си пълноценно. Знаем кога страховете ни контролират живота ни, защото се чувстваме недоволни и неудовлетворени. След като се изправим пред тях, ние си връщаме силата да избираме как искаме да живеем живота си и когато го направим, в крайна сметка променяме живота си завинаги.

Източник: 10 неща, които да направите сега, за да промените живота си 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase