Снимка: Istock

Всеки има своя любим ден от седмицата. Според астрологията, всеки един ден носи своя енергия, в зависимост от това коя планета го управлява.

Кои дни за какво са подходящи и за какво не?

Понеделник

Ако в първия ден на новата седмица почувствате загуба на енергия и нежелание за работа, учене, това не означава, че сте мързелували през уикенда. Това е така, защото понеделник се управлява от Луната, спътник на нашата планета, която е напълно противоположна на нея по енергия. Земята е активна и динамична планета, докато Луната е „меланхолична“.

Затова в понеделник е най-добре да медитирате, да четете, да посещавате психолог, като цяло правете всичко, което ви дава усещане за спокойствие. Също така Луната е символ на семейството, така че си струва да прекарате този ден с любимите ви хора.

Вторник

От астрологична гледна точка вторник е идеалният ден за начало на седмицата. Той се управлява от Марс – планетата на енергията, активността, жизнеността и постоянната борба. Затова във вторник сме по-амбициозни от всякога и преизпълнени с желание да заявим себе си пред света. Вторник може да бъде посветен на работа, тъй като вашата силна енергия ще ви позволи да победите конкурентите и да популяризирате себе си и идеите си.

Денят е добър и за интимност и спорт, тъй като ще имате невероятна издръжливост. Ако обаче говорим за съдебни спорове или други конфликти, по-добре е да ги отложите за следващия ден, за да разрешите всичко възможно най-добре за вас.

Източник: Според астрологията – кой ден от седмицата за какво е подходящ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase