Снимка: iStock

Като личности е от решаващо значение да общуваме с хора, които ни уважават и ценят, а не с тези, които са водени от егото си. Индивидите, водени от егото, често проектират своята несигурност върху другите, създавайки нездравословна динамика. Това е особено разпространено във връзки, в които единият партньор е доминиран от егото си.

Мъж, управляван от егото си, може да бъде манипулативен и егоцентричен, като по този начин причинява вреда и стрес на жената до себе си. Признаците на това поведение могат да бъдат доста фини и трудни за забелязване, особено в ранните етапи на връзката.

А ето и кои са 9-те знака, че мъжът е управляван от егото си:

1. Той винаги държи да е прав
Тази характеристика невинаги е крещящо очевидна, а по-скоро фино се проявява с течение на времето. Може да забележите, че той постоянно оспорва вашите мнения или възгледи, дори по теми, за които има малко познания. Това е така, защото егото му го кара да отстоява превъзходство и господство.

Може също така никога да не признае, когато греши. Той може да изопачи факти, да отрече реалността или дори да ви обвини, за да избегне признаването на грешките си. Това е така, защото за него грешката е равносилна на удар върху самочувствието му.

Важно е да запомните, че всеки може да прави грешки и признаването им е знак за зрялост и смирение. Постоянната нужда да бъдеш прав, независимо от истината, е фин знак, че човек може да бъде управляван от егото си.

2. Липсва му емпатия
Емпатията, способността да се разбират и споделят чувствата на другите, често е намалена при тези, които са контролирани от своето его. Мъжът може да се затрудни да види нещата от вашата гледна точка или да прояви малко загриженост за вашите чувства и емоции. Вместо това той дава приоритет на собствените си нужди и желания пред всичко останало.

Може да забележите, че той отхвърля чувствата ви или минимизира преживяванията ви, особено ако не са в съответствие с неговия мироглед. Той може също да покаже липса на разбиране или грижа, когато преминавате през труден момент.

Цялата статив четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase