Снимка: Istock

Всеки иска да се чувства уважаван. Но невинаги това е възможно. Неуважението може да е явно или прикрито. Да го получаваме от страна на колеги, шефове, роднини, приятели, дори любимия човек.

Кои са знаците, че някой не ви уважава?

1. Не признават вашите усилия – Неуважителните хора пренебрегват работата, която сте положили в нещо. Възможно е дори да си припишат заслугата за вашите усилия и успех. Непризнаването на усилия може да се прояви не само в работата, но и в личния и любовния живот, във взаимоотношения с роднини, приятели.

2. Не спазват дадени обещания – Това сигнализира за липса на уважение към вас. Понякога приятели, шефове и партньори са затрупани с работа или други ангажименти. Въпреки това, ако някой многократно показва неуважение към вас, неспазвайки дадената дума, то определено трябва да се замислите.

3. Проявяват интерес към вас, само когато им трябва нещо – Неискреният интерес винаги се разпознава. Ако някой няма навика да си общува често с вас, да е инициативен към вас да си пишете, да разговаряте по телефон, да се виждате, то обърнете внимание в кои случаи ви търси. Винаги когато му трябва услуга, нали?

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase