Снимка: iStock

Свързването с мъж на емоционално ниво може да бъде истинско предизвикателство, особено ако той не е свикнал да изразява чувствата си. И така, как да изградите емоционална интимност с партньора си?

Без значение дали сте били заедно 10 дни или 10 години, поддържането на емоционална интимност е нещото, което ще ви държи заедно за цял живот. Ако се опитвате да създадете истинска връзка с вашия мъж, трябва да се съсредоточите върху неговите нужди.

Развитието на емоционална интимност обаче е от съществено значение за изграждането на силна, здрава и по-духовна връзка.

А ето най-добрите начини как да се свържете емоционално с вашия мъж:

1. Общувайте открито и честно

Комуникацията е ключът към всяка успешна връзка. За да се свържете с мъж на емоционално ниво, трябва да общувате открито и честно за вашите чувства и нужди.

Насърчавайте любимия си също да споделя мислите и чувствата си и се уверете, че слушате активно, без да осъждате. Като общувате открито и честно и го насърчавате да ви споделя, така можете да укрепите емоционалната си връзка и да изградите по-здрава основа за отношенията си.

2. Поддържане на прозрачност

Важно е да поддържате нещата прозрачни и честни в една връзка или когато започвате такава. Да бъдете отворени и комуникативни относно вашите мисли, чувства и желания може да помогне за изграждането на доверие и да насърчи по-дълбока емоционална връзка с вашия партньор.

Това може да включва споделяне на вашите уязвимости и страхове, както и обсъждане на всякакви проблеми или притеснения, които възникват. Прозрачността също така дава възможност за справяне с предизвикателствата и израстване заедно като двойка.

Да бъдете любезно прозрачни относно това, което сте готови да споделите и онова, което не сте готови да споделите, може да помогне за позволяването на естествено задълбочаване на емоционалната интимност и растеж на връзката. С течение на времето, стъпка по стъпка, можете да започнете да споделяте все повече и повече един с друг. Намерете баланс между това да сте прозрачни и да затрупвате партньора си с твърде много информация на твърде ранен етап от отношенията  ви.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase