Снимка: iStock

Навършването на 40 години може да бъде овластяващо преживяване. Това е началото на ново десетилетие и още една възможност да станете по-силни и по-здрави от всякога. Въпреки това, когато става въпрос за отслабване след 40, може да е трудно да постигнете напредък поради естествените промени, през които тялото ви преминава.

От една страна, вие естествено губите мускулна маса през 40-те си години, което може да промени състава на тялото ви. Наличието на повече мускулна маса повишава метаболизма ви, така че тялото да изгаря повече калории. Ако губите мускули, метаболизмът ще се забави, изразходвате по-малко калории и загубата на тегло може да стане по-голямо предизвикателство.

Ето защо, ако сте на 40 години, един от най-ефектните начини за бързо стартиране на процеса на отслабване е развитието и поддържането на мускулна маса. Хидратацията, навиците на сън и други промени в начина на живот също играят важна роля. Но как точно да влезете във форма след 40? Ние ви даваме няколко ценни съвета как да го направите безопасно и устойчиво.

11 начина да отслабнете след навлизане в 40-те си години

1. Започнете бавно и стабилно

Ако се опитвате да отслабнете след навлизането в 40-те си години, може да се почувствате принудени да се ангажирате с интензивна фитнес рутина. Въпреки това, има много безопасни и практични начини да започнете последователна практика на движение у дома. Упражнения като високи колене, страничен напад или джъмпинг джакс са кардио-базирани движения, които могат да ви помогнат да започнете своето пътешествие към по-здравословен живот.

Цялата статия можете да  прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase