Снимка: Istock

Поддържането на щастлива и здрава връзка включва разбирането и прилагането на няколко ключови принципа. Ако се чудите как да подобрите сегашните си отношения или пък да поставите основите на една здравословна връзка, ето кратък списък с някои от най-ценните стратегии, които можете да приложите:

Ефективна комуникация

Откритата и честна комуникация е крайъгълният камък на здравата връзка. Партньорите трябва да се чувстват комфортно да изразяват своите мисли, чувства и нужди без страх от осъждане или отмъщение. Редовното обсъждане както на доброто, така и на лошото може да предотврати недоразуменията между вас и да изгради доверие.

Уважение и признателност

Взаимното уважение е от съществено значение. Цененето на мненията на другия, признаването на различията и оценяването на приноса му може да укрепи връзката помежду ви. Редовното изразяване на благодарност и признателност помага за засилване на положителните чувства.

Доверие и честност

Доверието е основно във всяка връзка. Да бъдем честни и прозрачни един с друг насърчава чувството за сигурност и надеждност. Доверието може да се изгради чрез последователни действия и думи. От решаващо значение е незабавно да се адресират и разрешават всякакви недоразумения и нарушения на доверието.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase