Снимка: Istock

Инфлацията се отразява на всеки. На някои хора повече, на други – по-малко. Ако сте от тези, които усещат, че доходите им сякаш не са достатъчни, може би трябва да направите ревизия на разходите си. Ще ви дадем няколко идеи, които може да ви помогнат да ограничите разходите, без да се лишавате от любими и важни неща от ежедневието.

Пазарувайте със списък

Това не само ви пести ценно време, но и ви предпазва от излишни харчове. Преди да отидете до магазина или пък да отворите любимия си сайт за онлайн пазаруване, направете си точен списък с продуктите, които ви трябват. Това ще ограничи излишните разходи и ще ви предпази от покупка на храни и напитки, които само изкушават, но нямат висока хранителна стойност.

Ограничете консумацията на бутилирана вода

По-добре инвестирайте в система за филтрация на водата и използвайте бутилки за многократна употреба. Освен че ще намалите разходите, които давате за бутилирана вода, ще ограничите употребата на пластмаса.

Използвайте всички продукти в хладилника

Голяма част от разходите в едно домакинство са за купуване на хранителни продукти. А не малка част от тях отиват в кофата за боклук, защото не я използваме достатъчно ефективно. Освен че изхвърляме храна в свят, в който има милиони гладуващи хора, все едно изхвърляме и парите си в кофата.

В рубриката на Az-jenata.bg „Готварство“ ще откриете множество разнообразни рецепти, които ще ви помогнат да употребите всички налични продукти. Така хем ще спестите средства, хем ще приготвите нови вкусни ястия за цялото семейство. Дори и обелките от морков и картоф биха могли да се превърнат във вкусен чипс, вместо да отидат в коша за отпадъци.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase