Снимка: iStock

Животът е свързан с вземането на решения. Някои са прости, докато други могат да бъдат направо изнервящи. Но чудили ли сте се някога как определени хора винаги вземат добри решения? Това не е суперсила, а набор от навици, които те педантично са култивирали.

Вземането на разумни решения е по-малко свързано със суровата интелигентност, а повече с развитието на практическа рутина.  И за щастие, тези навици са неща, които всички можем да възприемем.

В тази статия ще ви разкрием 8 навика на хората, които постоянно вземат добри решения. Включете ги в живота си и вижте каква е разликата. Може да се изненадате!

1.  Те събират информация

Добрите решения не се взимат от нищото. Те са продукт на внимателно събиране и обмисляне на информация. Хората, които постоянно вземат добри решения, имат умение да проучват и събират подходящи данни, преди да вземат решение. Те не правят прибързани заключения и не правят предположения.

Вместо това, те отделят време, за да разберат напълно ситуацията.Това не означава, че прекарват цяла вечност в анализи. Това просто означава, че не прибързват с решенията сляпо. Все едно си купувате кола. Не бихте избрали първата, която видите, нали?

Ще разгледате спецификациите, ще сравните цените, ще прочетете рецензии и може би дори ще направите тест драйв.

Същият принцип важи за вземането на всяко решения. Събирайки достатъчно информация, намалявате риска от вземане на грешно решение. Освен това ставате по-уверени в избора си.

2. Те не се страхуват да поискат съвет

Вместо да се мъчите да вземете решение сами, потърсете съвет от близки приятели, които са били в подобни на вашата ситуации. В крайна сметка техните перспективи могат да ви помогнат да изберете правилния път. Не се страхувайте да поискате съвет. Може да е ключът към вземането на по-доброто решение.

Хората, които постоянно вземат добри решения, разбират стойността на различните гледни точки. Те не са твърде горди, за да потърсят помощ и да вземат предвид гледните точки на другите. Не става въпрос за това другите да вземат решения вместо тях, а по-скоро за придобиването на по-ясен поглед върху ситуацията.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase