Снимка: Istock

Чувството на щастие и удовлетворение не може да бъде прикрито. Е, освен ако човек не симулира тези емоции, за да прикрие зад тях някаква неудовлетвореност от живота. Има хора, които изглеждат или се държат постоянно като нещастни, въпреки че имат хубава работа, могат да разполагат спокойно с финансите си, създали са семейство и т. н.

Защо? Защото имат твърде много лоши навици. Вижте 10 от тях.

1. Фокусират се върху негативното – Хората, които по-рядко се чувстват щастливи сякаш имат „вграден филтър“ за негативност, защото успяват да видят лошото във всичко, от новините до личния си живот. Постоянно се оплакват и рядко намират за какво да се зарадват. Всичко за тях изглежда по-тъмно и по-мрачно, отколкото е в действителност.

2. Постоянно се сравняват с други хора – Това се отнася за всичко – успехи в работата, любовта, външен вид, придобивки, умения и т. н.

3. Таят злоба – Думата „прошка“ просто не е в техния речник, но дори и да няма за какво да простят или да поискат прошка, нещастните личности са склонни да таят злоба и завист дори към близки за тях хора. Те възпроизвеждат стари спорове в мислите си, отказват да се освободят от гнева и болката, които вече би трябвало да са древна история.

4. Те се оплакват, но не вземат мерки – Нещастните хора винаги се тревожат за проблемите си, но рядко предприемат някакви стъпки, за да ги разрешат.

5. Изолират се – Когато се чувстват потиснати, почти винаги се отдръпват от хората, но самоизолирането само влошава нещата. Нещастните хора често отблъскват всички, за да останат сами със себе си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase