Снимка: Istock

Когато приемаме любовните срещи и взаимоотношения за нещо сериозно и искаме да срещнем надежден партньор, знаем че доверието е фундамент. В началото всичко е прекрасно, любовта може много да ни заблуди за чуждите недостатъци. Докато не започнат да се проявяват онези с доверието. Повечето хора изпитват проблеми с доверието в отношенията си в някакъв момент от живота си. Истинската интимност може да се изпита само след като и двамата партньори са прескочили подобни препятствия. В противен случай започваме да усещаме, че партньорът ни сякаш не вярва в това да има връзка с нас?

Защо и как липсата на доверие е в основата на това?

Досега не се е научил как да се доверява

Проблемът на мъжете с доверието обикновено възникват още през детството им, смята западни специалисти. За съжаление, родителите невинаги се свързват с децата си по отношение на емоциите, не са били за тях най-добрият емоционален модел за подражание. Неспазените обещания например се чувстват като предателство и засягат способността им да се доверяват на по-късен етап от живота им, вече като зрели мъже. В някои семейства момчетата от малки чуват, че на жените не може да им се има доверие и растат с тази мисъл.

Той не иска да рови миналото си

За съжаление, малко мъже се задълбочават в проблема с доверието си, защото по този начин се разпалват стари и болезнени спомени. Проблемите с доверието засягат много аспекти от живота на мъжа и често с болезнени последици. Обикновено отношенията им с жените са в постоянна борба около доверието. Когато в миналото е бил предаден, той става особено предпазлив за бъдещето.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase