Снимка: iStock

Когато мислим за взаимоотношения, често си представяме радостите и романтиката, моментите, които карат сърцата ни да трептят. И все пак невинаги се обсъжда по-дълбоко ниво на взаимоотношенията: разпознаване и избягване на нездравословни навици. Грижата за вашия партньор е малко като грижа за градина. Въпреки че можете да спрете и да се полюбувате на цъфтежа, трябва също така да сте бдителни за изскубването на плевелите, които могат да засенчат красотата.

Всяка връзка има тънка граница между незначителни разногласия и дълбоко вкоренени, нездравословни навици. Тези поведения, често незабележими в началото, могат постепенно да подкопаят самата основа на вашето партньорство. Разбирането на тези навици не означава само избягване на негативността; това е за насърчаване на среда, в която любовта, уважението и разбирането могат да процъфтяват.

10 навика, които не трябва да позволявате да навлязат във връзката ви

1. Липса на комуникация: Тихият убиец на връзката

Представете си това: два острова близо един до друг, разделени от океанска дълбочина. Ето в какво може да се превърне една връзка, когато комуникацията се разпадне. Общуването е най-важното нещо за здравата връзка. Става въпрос за споделяне на вашите мисли, чувства и страхове – за това да бъдете чути и разбрани.

Липсата на комуникация във всяка връзка е тих убиец. Започва тихо, често незабелязано. Малките недоразумения остават неразрешени, чувствата не се изразяват, а разочарованията тлеят под повърхността. С течение на времето това изгражда стена между партньорите тухла по тухла, докато не се почувствате изолирани и откъснати.

Представете си, че сте разстроени от нещо, което вашият партньор е направил, но вместо да го обсъдите, избирате мълчание, за да избегнете конфликт. Може да донесе временен мир, но посява семена на негодувание. Или помислете за моментите, когато избухвате от радост или се борите с тъгата, но все пак я задържате, защото не сте сигурни как ще бъде приета. Въпреки че изглеждат малки, тези случаи могат да доведат до пропаст между партньорите.

Ефективната комуникация не е просто да казвате точните думи. Вместо това, става дума също и за слушане. Става дума за създаване на безопасно пространство, където се чувствате комфортно и сигурни, за да изразите най-дълбоките си мисли без страх от осъждане. Става дума за разбиране на гледната точка на вашия партньор, дори и да не сте съгласни.

Запомнете, че не става дума за победа в спор. По-скоро става дума за взаимно разбиране. Гледайте на това като на танц, където понякога водите, а друг път следвате, но винаги в хармония с ритъма на другия. Тази хармония ви позволява да се справяте заедно с предизвикателствата на живота, превръщайки препятствията във възможности за укрепване на връзката ви.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase