Снимка: Istock

Съвместимостта във връзките е една от най-важните основи във взаимоотношенията. Ако с партньора си се разбирате прекрасно и си пасвате по най-важните за вас допирни точки и цели, това вещае успех и щастие в бъдеще.
Физическото привличане, страстта, любовта, пеперудите в корема са мимолетни и могат бързо да отминат. А когато това стане остават налице различията, които всъщност ви разделят.

Как да разберете дали сте съвместими с партньора си? Ето 10 признака, които подсказват чудесна съвместимост.

1. Положителни взаимодействия

Ако положителните взаимодействия между вас надделяват над споровете и конфликтите, това е знак за съвместимост. Означава, че ви свързват много повече положителни неща, отколкото поводи за неразбирателства. И двамата подхождате внимателно и с разбиране, без да се потискате и да го правите нарочно. Просто се случва някак естествено.

2. Споделяте сходни ценности.

Съвместимостта се измерва и със сходството между ценностите и разбиранията. Те са свързани с работата, семейството, начина на прекарване на свободното време, отношението към близките и приятелите, социалния живот, възгледите за света и хората в него, включително политиката. Ако имате сходни разбирания по тези важни теми, вие сте съвместими.

3. Споделяте еднакви дългосрочни цели.

Една от тайните на дългата и щастлива връзка, както и на съвместимостта между партньорите в нея, са дългосрочните цели. Ако и двамата искате еднакви неща от живота, представяте си бъдещето по сходен начин, това ще ви събира във времето и ще подкрепя усилията ви в постигането на тези общи цели.

4. Физическо привличане.

Няма как да имате щастлива и хармонична връзка, ако между вас няма никакво физическо привличане. То е част от всяка връзка и е неизменен фактор в сближаването, интимността, емоционалната свързаност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase