Снимка: Istock

Както всичко в живота, така и любовта и чувствата ни един към друг не са праволинейни. Преживяваме пикове и спадове, а моментите на силна страст могат да се редуват с тези на апатия. Но според специалисти, успешните и дълги взаимоотношения се формират между партньори, които не разчитат само на любовта помежду си, но и на усилията, които полагат за връзката си.

Ето защо в следващите редове ще ви споделим няколко хитринки, които можете да използвате, за да създадете по-емоционална връзка с любимия.

Правете комплименти

Един от най-простите начини за увеличаване на емоционалната връзка между вас и партньора ви е да му правите комплименти всеки ден. Тези малки знаци на внимание изразяват благодарност, обич, уважение и възхищение и те са от решаващо значение за изграждането на солидна основа за емоционална връзка и интимност. Често пъти ние сме толкова увлечени от ежедневието си, че не можем да си спомним последния път, когато сме направили на партньора си комплимент, без значение дали е за това колко добре изглежда или пък за това колко добре се справя в работата. Правете повече ежедневни комплименти на любимия, за да подготвите по-добре почвата за емоционална интимност и близост.

Отделете време и правете нещо заедно

Дейностите за задълбочаване на връзката са тези, които ви карат да се фокусирате един върху друг като хора – и върху връзката ви. Шофирайте по живописен маршрут; разходете се и си вземете парче пица или сладолед; почистете апартамента си заедно или пък отидете на курс по готварство.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase