Снимка: Istock

Желанието да правите секс с партньора си е нещо, което обикновено подсказва за привличане, чувства, страст, привързаност, обич. Ако доскоро сте имали нормално или дори високо либидо, което изведнъж е започнало да спада, не бързайте да мислите, че сте спрели да обичате партньора си или че вече не сте привлечени от него.

Има много причини, поради които либидото може да се понижи. Някои от тях са наистина странни и нетипични. Те могат да останат скрити и да не си давате сметка за тях, но имат силата да влияят на либидото ви и на желанието ви за интимност.

Кои са необичайните причини за понижено либидо?

Ниско самочувствие

Ако сте напълнели, имате някакъв физически или емоционален проблем в момента, с който се борите, това може да са причини за понижено либидо. Вътрешното ни състояние е от голямо значение за сексуалното желание. Ако по някаква причина не се чувствате добре в кожата си, това ви кара да се затваряте в себе си и да избягвате физически и интимен контакт.

Миризмата на партньора ви отблъсква

Миризмата на човека, с когото сте ви влияе подсъзнателно на инстинктивно ниво. Въпреки че сме разумни същества, ние хората също се влияем от инстинктивно вкоренени реакции, за които дори не си даваме сметка. Ако по някаква причина миризмата на партньора ви не ви е приятна, това може да ви откаже да правите секс с него.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase