Снимка: Istock

Интимността не се свежда само до физическата близост. Много хора бъркат интимността със секса. Всъщност тя е нещо много по-дълбоко, което заема широк смисъл, обхващащ физическото и емоционалното.

И тъй като интимността е много повече духовно и емоционално състояние, много хора имат проблем с нея, без да си дават сметка. Това им пречи да изграждат стабилни и дълбоки отношения, дълготрайни връзки с партньорите си, което ги кара да се въртят в кръг.

Кои са признаците, че може би имате проблем с интимното обвързване?

Работата ви е приоритет

Когато човек е вглъбен в работата си и отдава цялото си свободно време на нея, това невинаги е провокирано единствено от желание за развитие и кариерно усъвършенстване.

В много случаи подсъзнателно човек бяга от реалността, в която трябва да отдаде вниманието и сърцето си на друг човек. По-лесно е да избяга със стабилен претекст, а работата е един такъв пример.

Страх от несъвършенство

Хората, които имат проблем с интимността много често се страхуват, че не са перфектни и намират безброй причини да понижат сами самочувствието си. Преследването на съвършенство във връзките и отношенията пречи на реалното им развитие.

Няма перфектни хора и всеки човек дълбоко в себе си го знае. Партньорите ви не очакват от вас да сте перфектни, не го правете и вие, защото се изтезавате и пречите на щастието си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase