Снимка: Istock

Романтичните взаимоотношения постоянно ни изправят пред изпитания. Едно от най-големите е начинът, по който комуникираме с любимия ни човек. Как изразяваме себе си, как показваме отношение към връзката, към него. Дългосрочните и стабилни връзки се градят на взаимни усилия. Без игрички, в които партньорът е направил например нещо хубаво за нас или полага усилия, а ние се държим сякаш е даденост.

Вижте 10 начина, чрез които може да стабилизирате любовната си връзка.

1. Създайте подходящо пространство, преди да говорите. Преди да започнете да говорите с партньора си, уверете се, че не го правите в магазина например сред приятели, роднини и т. н.

2. Покажете признателност. В една любовна връзка показването на признателност означава да изразим към любимия си човек чрез думи и действия колко важен е той за нас, колко ценим това, което той отдава във връзката си. Показването на признателност укрепва емоционалната връзка между вас и вашия партньор.

Кои са най-ценните качества, които да търсите у един мъж?

3. Осъществете невербален контакт. Той задава положителен тон на разговора и позволява на другия човек да разбере, че сте напълно присъстващи и сте готови да слушате. Невербалният контакт е гледането в лице, държане на ръка и т. н. Използвайте езика на тялото си, за да покажете, че сте отворени и нащрек за разговора.

4. Използвайте отговорността на говорещия, т. е. „Аз“. Използването на изявления „Аз“, помага да изразите вашите мисли и емоции, без да обвинявате другия. Този подход измества фокуса от обвиняването на другия към споделяне на собствената ви гледна точка, което може да доведе до по-конструктивна комуникация.

15 лесни стъпки, с които да покажете любовта си

5. Слушайте внимателно и направете точно огледало. Точното отразяване по време на разговор включва перифразиране на казаното от другия човек, за да сте сигурни, че сте го разбрали правилно. Може например да кажете: „Ако съм те разбрала правилно и т. н.“ Тази практика демонстрира активно слушане и насърчава взаимното разбиране, тъй като понякога се случва единият партньор да разбере погрешно другия.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase