Снимка: Istock
fallback

Всеки е чувал за сродната душа и когато става въпрос за любовни отношения, вероятно няма човек, който да не иска да я срещне и да изживее една пълноценна и дългогодишна връзка. Според социално изследване от 2011 г., проведено от Marist College в Poughkeepsie, Ню Йорк, двойките „сродни души“ са изложени на по-висок риск от развод и впоследствие на разочарование.

Защо според специалисти не бива да търсим сродната душа?

1. Силната страст не е устойчива

Според западно проучване, двойки, които смятат себе си за сродни души, са се събрали във вихрушка от вълнение и страст. Тяхното щастие произтича от интензивна физическа химия, която често е невъзможно да се поддържа, защото този тип привличане има тенденция да избледнява с времето.

От друга страна, любовните връзки и бракове между грижовни и привързани един към друг хора, имат много по-голям шанс да продължат във времето. Този вид връзка има издръжливост и може да се укрепи, вместо да се разпадне.

Как да обясните на детето, че се развеждате?

2. Приказките не са реалния живот

Мечтата за сродната душа обикновено носи някои объркващи представи за това какво е добър партньор. Тези фантазии обикновено поставят мечтания партньор на мястото на съвършенството. Това ниво на романтизъм кара хората да имат нереалистични очаквания, които никой не може да задоволи. Ето защо не бива да търсим идеала и сродната си душа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Когато някой твърди,

преди 6 месеца

че търси сродна душа, а физическото привличане щяло да дойде впоследствие, да знаете, че сте срещнали един от двата възможни варианта. 1) Човекът е наивен,наистина вярва това,което ви говори и в 99,99% от случаите остава стар(а) ерген(мома) или в редките случаи открива някой"сроден" и после се самонавива, че го желае и физически без никога да успее да разбере що е това качествен секс. 2) Срещу вас е топ-лицемер,търсещ изгоден брак или удобно, но наивно гадже,което ще изрита,щом намери по-изгодно

18

Анонимен

преди 6 месеца

Сексуалното привличане е в основата. После преценяваш човека и ако наистина няма нищо сродно в душите ви, връзка не може да се изгради.

17

Анонимен

преди 6 месеца

Щото докато я намерите, животът ще си е минал.

fallback