Снимка: Istock

Колкото и житейски опит да имате и без значение през какво сте преминали, може би сте устроени така, че винаги надеждата ви умира последна. Макар и наранявани, вие винаги се опитвате да се изправите, да простите и да се опитате да повярвате на хората… отново и отново. Кога обаче е дошъл моментът да кажете: „Край!“ и „Стига!“.

Кои са признаците, че приятелството, в което сте вярвали, към днешна дата се е превърнало в блед спомен? Ето и някои сигнали за това:

Приятелят ви постоянно ви обвинява

Може би отдавна вече не се чувствате комфортно на вашите срещи. Без значение какво ще кажете или споделите, усещате, че човекът отсреща сякаш негласно (или директно) ви обвинява. Усещате, че сякаш нямате почва под краката си – вечно виновни и неразбрани. Може би започвате да се чудите дали проблемът е във вас. Но това всъщност изобщо не е така – просто приятелството ви отдавна е приключило.

Усещате, че не ви разбират

Може би един от най-ценните аспекти на приятелството е да усетите, че отсрещният човек ви разбира и че вашите думи намират директен път към сърцето му. Когато обаче това липсва, вероятно вие усещате една празнота. Сякаш това, което споделяте среща стена. Някогашният ви приятел вече се е превърнал в човек, който дори не се опитва да вникне във вашите проблеми. Вероятно неговите тревоги са единственото, което го интересува.

Търси ви, само ако има нужда от услуга

Ако преди време сте се срещали регулярно, може би малко по малко сте се отдалечили. Срещите ви така и не се състоят (тъй като вашият „приятел“ е вечно зает), но установявате, че ако въпросният има нужда от помощ, вие сте първи в списъка му с контакти. Разбира се, че е важно да можете да разчитате на приятелите си винаги, но ако приятелството ви е истинско, трябва да можете да споделяте не само лошите моменти, но и щастието. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase