Снимка: Istock

Когато сте влюбени в човека до вас, може би мислите, че това ще е завинаги. Страстта, пламъкът, приятелството – просто знаете, че каквото и да стане, вие ще сте заедно. Е, животът е пълен с изненади и често пъти той не е точно такъв, какъвто ние бихме искали да бъде. Ако любовта между вас отдавна я няма и вие и партньорът ви сте по-скоро съквартиранти, отколкото двойка, то може би е дошло времето да се разделите. Но как да кажете това на детето? В следващите редове ще ви споделим няколко съвета как да постъпите в тази деликатна ситуация. И така:

Кажете истината

Не забравяйте, че децата ви имат право да знаят защо се развеждате, но избягвайте да влизате в обяснителен режим. Изберете кратка фраза, която описва ситуацията. Например: „Вече не можем да се разбираме“. Може да се наложи да напомните на детето си, че макар понякога родителите и децата да не се разбират, те не спират да се обичат. Но това не означава, че и те могат да се развеждат. Това правят само възрастните.

Подгответе го психически, като му кажете, че ще настъпят някои промени

Понякога децата приемат всичко, което им се каже, много крайно. Опитайте се да обясните на вашето дете, че макар и да има някои промени, вие ще продължите да се грижите за него. Уверете го, че каквото и да се случи, когато сте заедно, вие ще можете да се справите.

Кажете на детето, че го обичате

За децата е от огромна важност да знаят, че вие не сте престанали да ги обичате. Обяснете им, че вие ще сте заедно, ще правите любимите си неща – ще продължите да спортувате заедно, да пътувате, да се грижите един за друг.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase