Снимка: Istock

Времето неизменно лети и променя всичко. С неговия ход се променяме и ние. Колкото повече дни отмерва календарът, сякаш толкова повече нашата увереност намалява и започваме да влизаме в ролята на зрели жени, които не могат да си позволят да облекат какво да е. Всичко казано дотук е вярно, но живеем във време, в което изразът: „Възрастта е само число“ се разгръща с пълна сила и да изглеждаш „стар“ е въпрос на избор. В следващите редове ще развенчаем някои митове за облеклото и ще ви предложим как да върнете стрелките на часовника назад, а именно:

Носете дрехи, които са с точния размер

Това може би е най-честата грешка, която допускате, ако искате да прикриете няколко килограма от теглото си. Развлечените и обемни дрехи ще ви накарат да изглеждате по-едри, добавяйки обем. В резултат на това, към визията си ще добавите и няколко години в повече. Без значение каква форма има тялото ви, носете облекла с точния размер. В никакъв случай не прибягвайте до прекалено тесни или малки дрехи, тъй като в тях ще се чувствате доста некомфортно.

Забравете за черното

Това безспорно е цветът, спечелил симпатиите на мнозина, които искат да изглеждат елегантно. Но не правете грешката да се обличате само и единствено в него. Със сигурност така няма да се отличавате от тълпата, а точно обратното – рискувате да изглеждате скучни и праволинейни. Ако не се осмелявате да смените гардероба си изцяло, към голямата колекция от черни дрехи, добавете цветни акценти. Ако обожавате тъмните си панталони и поли, просто ги комбинирайте например с бяла риза. Добавете модерно бижу и вижте как това ще промени и освежи излъчването ви.

Подчертайте добрите си страни

Красиви рамене, тънки глезени, фини крака или пък малка талия – красотата има много изражения. Не е нужно да изглеждате като модел, за да носите дрехите, които харесвате. Нека не забравяме, че дори и жените, на които се възхищаваме, не изглеждат точно така, както в списанията. Вслушайте се в интуицията си и се осмелете да подчертаете добрите си страни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase