Снимка: Istock

Според китайската астрология, новата китайска година ще настъпи на 22 януари и ще бъде годината на Водния Заек. Любопитни сме да разберем кои цветове ще ни носят късмет и затова няма как да не се допитаме до източната философия за хармоничен живот, наречена фъншуй. Много е важно да установим баланс в използването на цветове в годината на Водния Заек. 2022 г. беше годината на Водния Тигър, а сега сме готови да посрещнем новата китайска година, която ще ни донесе любов, късмет и мир.

Заедно с късметлийските цветове, можем да използваме тази година, за да привлечем само положителна чи (естествена енергия, която присъства във всичко край нас). Ето кои цветове според фъншуй ще ни носят хубава енергия в годината на Водния Заек.

Кои цветове ще донесат късмет на всяка зодия за 2023

Лазурносиньо

Активираният елемент на този цвят според фъншуй е водата. Символизира свобода и мир. Този цвят е идеален за активиране на водни елементи, но прекомерната му употреба може да доведе до меланхолия и мързел. Ето защо е важно да го включим умерено в интериора си, както и във визията. Според фъншуй, лазурносиньото носи късмет при договаряне на сделки, интервю за работа.

Ябълковозелено

Друг важен цвят на 2023 г. е ябълковозелено, който се свързва със създаване и разширяване. Чудесен е за тези от вас, които искат да се впуснат в нови начинания, да поставят ново начало в живота си, като например преместване в нов дом или започване на нова работа. Но и с него не бива да прекаляваме, за да не предизвикаме чувство на завист и провал.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase