Снимка: Istock

Всеки измерва щастието по различен начин. За някои то се крие в материалните придобивки, успешната кариера, за други в слънчевия ден, закупената нова книга. Западни учени, провели проучвания, стигат до редица изводи, които ги водят в посока на това, че някои малки неща, биха могли да се окажат ключови за това доколко сме щастливи.

Дали вие сте щастливци според учените, вижте в следващите редове.

Винаги закъснявате

Според западни учени, хората, които винаги закъсняват, се оказват по-щастливи и дори живеят по-дълго. Вечно закъсняващите са и по-оптимистични по отношение на управлението на времето си. Нагласата им е, че мислят, че могат да направят много неща за кратък период от време, но всъщност закъсняват. Също са по-спокойни и не се паникьосват, когато ситуацията стане напрегната.

Събуждате се рано

Най-щастливите се оказват хората, които са ранобудни, сочат изследвания. Изследователите сравняват ранобудниците и „нощните птици“, а резултатите им показват, че късно лягащите, които се събуждат и по-късно през деня, са по-малко доволни от живота си и имат повече психични заболявания. Тези, които се събуждат рано, обикновено имат генетичен компонент, който потиска депресията и хроничните заболявания, смятат учените.

Имате сестра

Ако имате сестра, то вероятно сте една идея по-щастливи от другите хора. Сестрите насърчават по-отворената комуникация, което води до по-добро емоционално изразяване. Учените смятат, че причината вероятно е, че момичетата по-лесно говорят за емоциите си, отколкото момчетата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase