Снимка: Istock

Знаете ли, че според редица западни изследвания, психологическите проблеми със самочувствието, работата и дори отношенията между партньорите, могат силно да засегнат новороденото. Така например учените смятат, че жените, които вече имат деца, но искат още, макар да осъзнават, че възрастта им е напреднала, всъщност се опитват да запълнят вътрешната си празнота или са имали нещастно детство.

Учените са на мнение, че е добре човек да разреши някои проблеми в живота си, преди да реши да има деца. Ето някои от тях.

Очаквате, че появата на бебето ще спаси връзката ви

Всъщност, ако връзката ви не върви гладко, има неразрешими проблеми, например свързани с лоши навици на партньора, появата на бебето няма да спаси взаимоотношенията. Много погрешно вярване, защото отношенията могат да се влошат още повече и да се стигне до раздяла.

Вашата кариера е вашият основен приоритет

Работохолизмът се отразява негативно не само върху самите родители, но и върху децата им. Те обикновено стават емоционално пренебрегвани и карани да се чувстват „невидими“. С течение на времето децата започват да се чувстват по-малко оценени, имат ниско самочувствие, тръгват по лош път. Родителите, които вярват, че работата им е на първо място, обикновено са по-нервни към децата, нетърпеливи, защото трябва да им отделят от времето, което може да вложат в работа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase