Снимка: Istock
fallback

Предбрачният договор е документ, с който някои двойки решават да установят предварително всичките си отношения, преди всичко финансовите и имотните. Някои хора го считат за излишно вмешателство в магията на любовта, което само може да разруши отношенията, а не да им помогне. Повечето двойки не искат да гледат на връзката си като на договор, за да не помрачат любовта. А и кой иска да мисли предварително за провала на връзката си, докато още е на върха на щастието.

Да бъдеш обичан безусловно е една от най-съкровените мечти на всеки човек. Дори в най-неромантичните представи на хората безусловната любов е нещо, което дълбоко в себе си всеки желае – да бъде обичан такъв, какъвто е без да бъде съден.

Оказва се обаче, че да имате предварителен договор за връзката си не е чак толкова лоша идея, дори напротив. Според сайта yourtango.com, договорът за връзка може да помогне на отношенията ви да бъдат ясни, точни, да няма недомлъвки и изненади.

Договорът ще ви даде възможност да обсъдите очакванията, ценностите си и целите, които си поставяте като двойка. Не е нужно да правите истински договор на хартия. Но ако решите да го направите, той ще ви даде възможност да го преразглеждате от време на време, когато имате нужда от опресняване на някоя точка. Все пак с времето човек се променя и израства, това се случва и с връзката.

Кои са точките, които е добре да включите в договора си за връзката?

Каква е целта

Важно е да сте наясно каква е целта, която всеки от вас иска да достигне във връзката. Ако още в началото установите, че единият иска дълготрайна и пълноценна връзка с перспектива, а другият – неангажиращи отношения, това може да ви подскаже за бъдещето на отношенията ви и има ли смисъл да продължавате.

Домакинските отговорности

Може да звучи прозаично и твърде битово, но е важно да разпишете и задълженията си в домакинството, ако живеете заедно. Невероятно е колко конфликти във връзките възникват именно въз основа поддържане на дома и разпределение на домашните задължения. Може да мислите, че сте над тези неща, но е добре да сте наясно какви отговорности трябва да поема всеки партньор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Duch. Cringe @ SS

преди 2 години

А ти знаеш ли, че женските от онзи континент биха взели всеки европеец, само и само да ги измъкне от бедността? Т. е. тя е с теб заради парите и само заради това. Дори и да не усещаш. Разбирам, че явно плиткоумма искаш ци-га.. нка, ама нямаме ли си достатъчно наши, че мъкнеш чак от там? Аз правя голяма разлика между мъже за секс (поради обстоятелствста ми са само германци) и мъже за евентуална женитба (само българин, иначе оставам стара мома). Таз мешаница на расите е гнусна.

21

Анонимен

преди 2 години

Предбрачният договор го разбирам, но "договор за връзка" е прекалено. Бракът е договор сам по себе си, предбрачният договор е предварително уреждане на някои въпроси, т.е. като анекс. Една връзка (не брачна) сама по себе си няма никаква правна стойност, така че договор за връзка е смехотворно. Ставаме гаджета и отиваме при нотариус. Явно съвсем сте се изчерпали откъм теми и започвате да cмyчeтe от пръсти.

20

ОПАСНО Е

преди 2 години

Без ДОГОВОР човек РИСКУВА ВСИЧКО ДА ЗАГУБИ и ДА СИ ПОЧЕРНИ ЖИВОТА.

fallback