Времената са трудни. Поркай пандемичната обстановка икономическата ситуация и в най-развитите страни е доста влошена, а безработицата се вдига всеки ден. И доста работодатели се възползват от тази ситуация и буквално издевателстват над своите служители. Колкото и да ви е писнало, винаги се намира по някой „доброжелател“, който ви повтаря: „Не напускай сега, не му е времето“.

Истината е, че „времето“ никога няма да дойде. Ако човек си търси оправдание, той винаги ще намери причина да остане на една работа дори да не е удовлетворен и да не се чувства добре. Вероятно си казвате, че нещата ще се променят, ала с времето не се променят. Какви извинения си намирате тогава?

Ето в какви ситуации не трябва да чакате повече, а просто да станете и да си тръгнете с или без резервен вариант:

Когато физическото ви здраве е застрашено

Стресът и допълнителните часове работа (без значение хоум офис или не) се отразяват на здравословното ви състояние. Ако постоянно се чувствате изморени, имате главоболие, болки в тялото от една и съща поза и сте наясно, че положението няма да се промени, освен ако не си вземете една дълга почивка, а не можете да си вземете отпуск, то по-добре не си играйте със здравето си. Нищо не е по-важно от него, а и ако се разболеете сериозно, няма да сте способно по никакъв начин да изкарвате пари, така че не ги използвайте като извинение да вредите на себе си.

Когато ви саботират и няма как да се справите
 

Има много лоши и завистливи хора. Ако се сблъсквате с такива на работното място ( и не дай си Боже са на по-висока позиция от вас), то те постоянно ще ви саботират и ще ви усложняват живота, което ще доведе до много нерви и изразходена енергия от ваша страна напълно безпредметно.

Когато обстановката е прекалено токсична 

Понякога може вие директно да не сте под прицел, но да сте в епицентъра на чужда война и да станете косвена жертва. Токсичната работна среда е изключително вредна и може да ви разболее не само емоционално, а и физически. В един момент ще ви стане толкова неприятно да ходите на работа, че само мисълта сутрин ще ви разболява. Тогава няма смисъл да се тровите бавно бавно, а по-добре веднага се огледайте за нещо друго.
 

Цялата статия можете да  прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase