Снимка: istock
fallback

Болката по време на секс не е рядко срещано, но пък е изключително неприятно усещане, което може да провали интимното преживяване. Ако се е случило само веднъж, инцидентно, не е сериозен повод за притеснение. Но ако все по-често ви се случва да имате болезнен полов акт с партньор, е добре да се замислите на какво може да се дължи и да изследвате възможните причини, преди състоянието да се е задълбочило.

Има няколко вероятни причини за внезапна болка по време на секс:

Не сте достатъчно влажни.

Ако не сте достатъчно влажни или не сте използвали лубрикант, много е вероятно да изпитате болка по време на секс. Ако това е причината за внезапния дискомфорт, е лесно поправимо. Достатъчно е да приложите някакъв лубрикант и ще подобрите ситуацията. За предпочитане е да използвате лубрикант на водна основа, а не на маслена, ако използвате презерватив.

Използвате нов продукт за лична хигиена.

Ако отскоро употребявате нов продукт за интимно здраве – крем, душ гел или сапун, които съдържат по-агресивни съставки, може причината да е именно в тях. Силните химикали могат да раздразнят кожата и да предизвикат болезнено усещане по време на полов акт. Ако се съмнявате, че причината може да се крие в нов продукт, преустановете временно употребата, за да сте сигурни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Каракачанов

преди 5 години

Про мен няма болезнен секс.Малък но твърд като бетон ,плъзга се като *** ,бърз като шевна машина.Проблем никога няма и влиза навсякъде!

6

пецата

преди 5 години

Дайте за апартаментите нещо , стига глупости

5

Джером Джером

преди 5 години

...Собственикът на списанието, един от най-наглите невежи, които съм виждал ............Попълваше с помощта на една евтина енциклопедия рубриката Знаете ли, че. Добре се справяше. Въоръжен с ножица, разсилният ни снабдяваше с материала за Хумор и сатира."

fallback