Снимка: Istock

Да сложиш край на една любов е труден избор. Когато връзката се е изродила от любовна в токсична, изборът е не по-малко труден заради емоционалните рани, които тези отношения са оставили и продължават да оставят. За да се справите с тази трудна крачка в живота си, вижте какво трябва да направите, за да преминете през процеса по-леко и безболезнено.

1. Осъзнайте вашата вина

Колкото и токсичен да е един партньор, във връзката участие взимат двама. Анализирайте собственото си поведение, за да разберете каква част от вината се крие във вашите действия. Нещата никога не са напълно едностранчиви. Това ще ви помогне и да не повтаряте грешките си в бъдещите си връзки.

2. Съсредоточете се върху себе си

Приключването на една връзка е трудно наред с всичките негативни и позитивни страни на този процес. Ако сте преценили, че вредите за психиката и бъдещето ви са повече, отколкото можете да понесете, не се колебайте да направите тази крачка. Важно е да се съсредоточите върху себе си и да сте сигурни, че това е най-доброто за вас.

3. Поискайте подкрепа

Преминаването през подобен труден етап винаги протича по-лесно с помощта и подкрепата на близки и приятели. Най-голямата грешка е да криете това от тях и да не потърсите техните съвети.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase