Снимка: istock
fallback

Имате партньор, с когото сте в хармонична връзка от достатъчно дълго, за да решите да сключите брак. Това е чудесно и ако решението ви е базирано най-вече на любовта, уважението и взаимните ви чувства, това е наистина незаменимо. Само любовта обаче не е достатъчна, за да сте сигурни, че бракът ви ще бъде успешен и щастлив.

Разбира се, никога не можете да сте напълно сигурни какво ви очаква в бъдеще, но определено можете да базирате очакванията си върху някои съществени отправни точки от миналото на партньора ви, както и на някои важни за брака възгледи.

Искате ли деца или не

Едно от най-важните неща, за които трябва да сте напълно наясно преди да сключите брак е дали искате да имате деца или не. Ако единият партньор не желае да стане родител, а другият да, това може да се окаже проблем. В много случаи такива двойки все пак сключват брак, като единият от двамата партньори се надява другият да промени мнението си в бъдеще. Това не е надеждна стратегия за успешен брак, защото крие риск от влошаване на отношенията и разминаване в мненията по този фундаментален въпрос, какъвто е родителството.

Финансово състояние

Другото важно нещо, с което трябва да сте наясно преди брака е какво е финансовото състояние на вашата половинка. От значение е дали има стабилна работа и постоянен доход и най-вече дали има кредитни затруднения, които биха могли да се отразят сериозно на семейния ви бюджет. Важно е и какво е отношението му към парите и спестяването, както и дали проявява отговорност към финансовата си стабилност или не. Една предварителна разумна преценка на тази страна от личността на партньора ви би ви помогнала да решите дали е надежден за встъпване в брак или не. Или по-скоро доколко сте склонни да приемете неговия подход към финансовата страна на живота.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Коментаторите 4 и 5 дават много разумни съвети.

5

Анонимен

преди 5 години

Прави са в статията, не е зле да проучите някои основни въпроси, един познат живя 5 години с една и в един хубав ден се оказа че в плановете й не влизат деца и живот в Бг. И моя човек насмалко да изпадне в депресия.

4

Анонимен

преди 5 години

Няма нужда да се пита. Трябва да се наблюдава реакцията в различни ситуации от ежедневието, а също за какво подпитва.

fallback