Снимка: pexels

"Има нещо добро във всички привидни неуспехи. Няма да го видите сега, времето ще го разкрие, бъдете търпеливи" Свами Шивананда

Провалите, грешките, любовните раздели, желанието да сме перфектни в работата и у дома... Това са само част от причините да изпаднем в депресия. Апатия към всичко случващо се около вас, нежелание за комуникация с приятели, близки, обилно хранене или гладуване, са само част от симптомите, които подсказват, че се нуждаете от положителна промяна.

Казват, че думите които изричаме имат влияние върху живота ни. В следващите редове ще видите няколко позитивни мисли, с които да започнете тази промяна.

"Аз съм силна/силен"

Погрешно е схващането, че само слабохарактерните хора страдат от депресия и че само слабите търсят професионална помощ. Търсенето на помощ от приятели, близки, специалист, говори за наличие на съзнание за самоконтрол и това е знак за сила. Това показва, че те искат да променят положението си.

"Ще бъде по-добре"

Когато изпаднем в трудна ситуация и лошото настроение е ежедневие ние се чувстваме безнадеждни. Изричането на тези думи отново и отново, ще ви мотивира да не дадете шанс на депресията да завладее живота ви.

"Нека си отидат"

Може би няма човек, който под влияние на безпокойството, да не се притеснява за неща, които не са се случили или няма да се случат. Когато тези мисли ви връхлетят, просто си кажете: "Нека си отидат отрицателните мисли, само хубави неща ще се случват".

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase