Снимка: pexels
fallback

"Има нещо добро във всички привидни неуспехи. Няма да го видите сега, времето ще го разкрие, бъдете търпеливи" Свами Шивананда

Провалите, грешките, любовните раздели, желанието да сме перфектни в работата и у дома... Това са само част от причините да изпаднем в депресия. Апатия към всичко случващо се около вас, нежелание за комуникация с приятели, близки, обилно хранене или гладуване, са само част от симптомите, които подсказват, че се нуждаете от положителна промяна.

Казват, че думите които изричаме имат влияние върху живота ни. В следващите редове ще видите няколко позитивни мисли, с които да започнете тази промяна.

"Аз съм силна/силен"

Погрешно е схващането, че само слабохарактерните хора страдат от депресия и че само слабите търсят професионална помощ. Търсенето на помощ от приятели, близки, специалист, говори за наличие на съзнание за самоконтрол и това е знак за сила. Това показва, че те искат да променят положението си.

"Ще бъде по-добре"

Когато изпаднем в трудна ситуация и лошото настроение е ежедневие ние се чувстваме безнадеждни. Изричането на тези думи отново и отново, ще ви мотивира да не дадете шанс на депресията да завладее живота ви.

"Нека си отидат"

Може би няма човек, който под влияние на безпокойството, да не се притеснява за неща, които не са се случили или няма да се случат. Когато тези мисли ви връхлетят, просто си кажете: "Нека си отидат отрицателните мисли, само хубави неща ще се случват".

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

Депресията е болестно състояние и не е никак за подценяване. Има три стадия. Като не сте наясно с нещо, не е задължително да напишете коментар.

11

Анонимен

преди 5 години

Никой не е застрахован от депресия. Дори и най-силните на вид мъже. Уволнение от работа, раздяла с любим човек, смърт на близък - това са само част от причините, които могат да доведат до депресивно състояние. Алкохола помага до определено време, а след това засилва депресията, спортът е добра алтернатива.Не съм съгласен, че бедността е причина защото най-щастливи хора по статистика живеят в Бангладеш, а стандарта ан живот там е по-лош от нашия.

10

Новото познание

преди 5 години

На това вече казват новото познание медитация,позитивизъм,и куп още в този смисъл глупости. Всеки проблем трябва да се решава ,а не да се пренебрегва с позитивизъм или медитация,ако ти спрат тока ,а ти нямаш пари да го платиш нито този месец нито следващият интересно ще мислиш позитивно или ще медитирал на тъмно или студено,и това е само пример. Това се казва бягство от реалният живот,но на това ни учат вече " интелектуалците" да се извиси духовно,че да ни очистят без да създаваме грижи.

fallback