Снимка: pixabay

Какво е за вас интимността? Редовен секс? Ако отговорът е положителен, то вероятно знаете твърде малко за нея. Ето няколко неща, които трябва да знаете за интимността. 

Не е само физическа
 
Сексът е физическо проявление на любовта, но интимността е нещо съвсем различно. Интимността се основава на емоции и колкото и да не ви се вярва е трудна за научаване, тъй като тя е и умствено състояние. Нея не можем да развием във всичките си връзки, а само в някои.
 
Изисква разбиране
 
Сексът изисква много. Всички неща, които са необходими за добър секс, са свързани с физическата връзка между двама души. Но това, което е необходимо за интимността се състои в дълбокото и взаимно разбиране на партньорите. Ето защо дори един дълбок и смислен разговор, в който се изслушвате взаимно, знаете как да комуникирате, може да се сметне за интимен акт.

Интимността осигурява равновесие и хармония
 
Сексът може да помогне за постигане на баланс в една връзка, но той също така може много лесно и да го разруши, особено в тези връзки, в които липсва интимност. Но за интимността балансът е най-важен.
 
Той включва хармония, добра комуникация, взаимно доверие, подкрепа, освободеност пред партньора, усещане за сигурност. Ето защо, когато интимността присъства в една връзка, може да бъде усетена от партньорите като нещо красиво между тях.

Още по темата четете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase