Снимка: pixabay

Може би всеки от нас иска да доживее до дълбоки старини, да може да сподели един ден с поколенията след него, че е живял пълноценно и щастливо.

За да можем един ден да излъчваме не само мъдрост, но и позитивизъм е важно как живеем живота си сега. Събуждаме се с желанието и днешния ден да ни донесе повече щастие. Достатъчно ли е само да искаме? Вижте 7 съвета за щастие от един столетник.

Щастието идва от положителна нагласа и оптимизъм

Няма съмнение, че нашата нагласа определя и начина, по който ще живеем. Начинът, по който възприемаме нещата от живота ни помага да живеем по-добре. Ако попитате един столетник как е преминал през живота, той най-вероятно ще ви сподели, че се е чувствал късметлия, дори в трудните моменти. Не преследвайте щастието, а променете нагласата към живота.

Любовта и партньорството са от решаващо значение за дългия живот

Тема, която може да обсъдите с един столетник е добрият брак, щастливите моменти с партньора, компромисите и трудностите, през които са преминали заедно. Това, което един човек на възраст вижда за днешните взаимоотношения между мъжа и жената е, че хората много лесно се отказват един от друг в трудни моменти. „Да бъдеш щастливо омъжена и щастлива като цяло е лек за всички болести.„Дори науката е доказала, че хората в брак живеят по-дълго от самотниците. Ето защо, потърсете вашата точна половинка и удължете живота си с нея.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase